Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2007 18:56 - Имунна недостатъчност
Автор: eek0stravagantsa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 991 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.03.2007 18:57


Четиристотин седемдесет и пет хиляди щатски долара отпуска Световната банка на Българската прокуратура, за по-ефективна работа и борба с корупцията, съобщи БНР.

Управниците започнаха работа на парче,  днес заем за прокуратурата по доста болезнена тема, утре в Министерство на земеделието и горите заем за земеделиено, после идва ред на МВР, че там каква е ламарина на изчукване и тн.

Първо да се уточним за коя корупция става въпрос. Горе по "етажите"   или долу ниско "на улицата"

Имало корупция и ЕС ни давала "ясни индикации" /този  е от многото модерни термини напоследък/. Ами да, ще има  корупция и то здрава. В София средната заплата на хора работещи в "що-годе" нормални фирми и с добро образование е между 800лв. и 1500лв. та и отгоре. Милите стожери на държавността вземат колтото един "аванс" на горе описаните хора. Но оставете ниското възнаграждение, ще кажат хора привърженици на Ейбрахам Маслоу и ще започнат да изреждат пет степенната мотивационна решетка.

Да вземе прост пример: един средно статистически чиновник с 2 години стаж,  все още е доста надъхан и иска едва ли не да застате с голи гърди пред чичковците с костюмите и кожените куфарчета. Та точно този младеж, като вземе че се зарови дето не му е работа и като вземе, че понаучи това и онова...ето ще кажете нали това бе описал в мотивационното си писмо, че точно за това е дошъл да работи за държавата...и на този младеж една прекрасна сутрин му се казва "момче остави тая работа, още си млад за нея..работи еди какво си!"..и тоя младеж си вика..нито заплатата ми е като заплата, нито възможността да променя нещо...е тоя човек как да го мотивираш за работа?.

За това трябва да се замислят хората от жълтите павета. Корупцията със заеми не се решава. Идеология трябва, чисто нова идеология на българина! Е верно парите са си пари, знаете ли шопите /хората от западна България/ имат една много точна поговорка: "или у свет леб, че ядеш или кучета те яли"

Навремето преподавателите по политология ни учеха, че държавата се е появила от отказа на хората от едно единствено тяхно право, правото да управляват и точно това право го дават на Левия Тан, та вместо тях и от тяхно име той да ги управлява. Добре де ами ако не сме съгласни?



Тагове:   недостатъчност,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eek0stravagantsa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 207279
Постинги: 80
Коментари: 50
Гласове: 3969
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031